Ce este argila polimerica?


Argila polimerica (polymer clay)

Este un material pentru modelaj, compus din molecule de PVC intr-o suspensie de plasticizante care-l fac elastic, maleabil si usor de manevrat.Se intareste in cuptor la 110-130 C; la aceasta temperatura se evapora plasticizantele si fuzioneaza moleculele de PVC, produsul rezultat fiind dur si usor pastrandu-si forma initiala.

Tehnici de lucru cu argila polimerica

Millefiori

Este de departe cel mai popular si spectaculos mod de lucru cu acest material. Tehnica este preluata din arta sticlei, dateaza din perioada Mesopotamiei si inca folosita de artistii italieni la faimoasa sticla de Murano. Tehnica consta in construirea de cilindrii (canes) dintr-o combinatie de elemente de diverse culori si forme, in asa fel incit in sectiune transversala sa avem acelasi model de la un cap la altul al cilindrului. Din respectivul cane se taie apoi felii subtiri cu care se decoreaza margele, vase, etc

Skinner blend

Skinner blend – dupa numele artistei americane Judith Skinner, care a dezvoltat si popularizat aceasta tehnica – este tehnica de imbinare a doua sau mai multe culori, dar fara limita precisa intre ele, ci in degrade. Combinarea de culori deschise si inchise sau diverse nuante ale aceleiasi culori are efectul jocului de lumina/umbra, dand modelului un aspect 3D.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s